Skip to content

tabsupport, ook uw bouwkundige specialist

Bouwkundige keuringen

TABsupport is ook dé specialist voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring voor uw woning. Met een goed opgeleide deskundige inspecteur, die ook nog eens veel praktijkervaring heeft, bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gedegen inspectie. 

Via ons contactformulier kunt u een afspraak maken voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Tevens vindt u via onderstaande link meer informatie over bouwtechnische keuringen en over het bouwkundig rapport dat u ontvangt na het uitvoeren van onze bouwkundige keuring.

Scroll verder voor meer informatie over werkwijze, mogelijkheden en overige inhoudelijke informatie over de bouwtechnische keuring en het rapport.

Hebt u vragen? Bel mij op 06 – 2344 2186.

Meteen aanvragen?
Vul het contactformulier hieronder in! Geef in het bericht svp ook aan:
– uw adres en telefoonnummer
– het pand waarover u een bouwkundige rapportage wilt ontvangen
– de reden voor de rapportage en eventuele bijzonderheden.   
Ik zal op werkdagen uiterlijk binnen een dag de afspraken maken en bevestigen. De kosten voor een bouwtechnische keuring bedragen € 445,- incl. btw. De factuur ontvangt u achteraf. 

Op uw opdracht zijn van toepassing de  Algemene Voorwaarden van TABsupport voor een bouwtechnische keuring.

(Voorlopige) aanvraag voor bouwkundig onderzoek

De bouwkundige rapporten van TABsupport

Een bouwkundig rapport is het resultaat van een zogenaamde bouwtechnische keuring. In een bouwkundig rapport vindt u de uitslag van het bouwtechnische onderzoek van uw woning. Een bouwkundig rapport geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning. u ontvangt het bouwkundige rapport digitaal in uw mailbox.

TABsupport is dé specialist voor het uitvoeren bouwtechnische keuringen. U bent als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en een gedegen inspectie door de inspecteur.

Ik werk hoofdzakelijk in Brabant en Limburg. Er zijn geen bijkomende kosten, de prijs en dienstverlening is een all-in prijs, met uitzondering van enkele prijsvoorwaarden (zie onderaan).

In een bouwkundig rapport vindt u een omschrijving van de bouwtechnische staat van uw woning. Alle belangrijke punten voor de waarde en technische staat van uw woning worden omschreven. Denk aan zaken als funderingen, balkconstructies, isolatie, centrale verwarming, vocht, betonrot, overige technische installaties, constructies, dakbeschot, vochtmeting, kruipruimte, fundering, trappen, schilderwerk, bijgebouwen, kozijnen,  enzovoorts. Tijdens de bouwtechnische keuring zal de inspecteur een checklijst afhandelen. Afhankelijk van de complexiteit van de woning zal de inspecteur uiteindelijk een paar honderd (tot maximaal 1200) vragen en punten moeten afhandelen en controleren. Deze informatie is cruciaal bij de koop of verkoop van een woning en kan bepalend zijn voor het bod dat u op een woning gaat uitbrengen. Denk aan inspectie van enzovoorts.

De kosten voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert TABsupport al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwkundige keuring uit en daarbij ontvangt u uiteraard een gecertificeerd bouwkundig rapport. 

Heeft u vragen over de kosten? Neem dan tijdens kantooruren (ma–vr 9:00–17:00) contact met mij op. Ik help u graag verder en kan desgewenst direct een bouwkundig onderzoek inplannen!

Voor het bieden op een woning doet u er verstandig aan om een bouwkundig rapport te laten maken. U kunt de gegevens uit het rapport opvragen en gebruiken bij onder meer onderhandelingen over de vraagprijs. Uit een bouwkundig rapport blijkt namelijk of en welke gebreken er zijn.

Een openingsbod uitbrengen op een woning of pand kunt u doen wanneer u wilt. Als u echter geen risico wilt lopen, dan laat u een bouwkundig rapport maken vóór het bieden. Aan de hand hiervan kunt u beslissen of u inderdaad wilt doorgaan, maar ook dat u niet teveel betaalt voor vastgoed. Een huis of pand kopen waar nog heel veel aan gedaan moet worden, is minder aantrekkelijk.  

U bepaalt of u deze kosten wilt betalen door bijvoorbeeld een lagere prijs te bieden. In de hectische huizenmarkt wordt tegenwoordig vaak direct een bod uitgebracht, maar zijn nog steeds ontbindende voorwaarden van kracht. Altijd heeft u als koper enkele dagen bedenktijd. In die bedenktijd kunt u de bouwkundige keuring alsnog laten uitvoeren.

Ik voer de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.   

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief, dat wil zeggen: ik verwijder geen bouwdelen voor nader onderzoek in een laboratorium o.i.d.. De inspectie is ook geen asbestinventarisatie; indien ik tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantref, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport. Aan het rapport ligt de NTA 8060 methodiek ten grondslag. Het resultaat van een geïnspecteerd onderdeel in het bouwkundige rapport kan zijn: goed, voldoende, matig, slecht of onacceptabel. Dit wordt met kleuren overzichtelijk gepresenteerd in het rapport.

De kosten die u betaalt voor het laten maken van een bouwkundig rapport zijn in veel gevallen aftrekbaar in uw belastingaangifte, mits deze samenhangen met het afsluiten van de hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning.

De bouwkundige rapporten van TABsupport worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. 

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Schakel TABsupport in en ontvang binnen 24 uur na de inspectie het bouwkundige keuringsrapport. Neem tijdens kantooruren (ma-vr 9:00-17:00) contact met ons op via tel. 06 – 2344 2186, of vraag de keuring aan via ons online formulier. Wij zullen op werkdagen uiterlijk binnen één werkdag de afspraak inplannen en bevestigen.

·         Voor woningen tot tot 1000m3 woninginhoud

·         Meerprijs per 100m3 is € 25,- incl. BTW (indien niet correct opgegeven wordt dit    alsnog in rekening gebracht).

·         Indien er sprake is van een vereniging van eigenaren (VvE) worden de kosten in het rapport opgesplitst in kosten voor de eigenaar en/of kosten voor de vereniging. De compleet uitgewerkte rapportage is hiermee ook voor de VvE een belangrijk document.

·         Opdrachten annuleren tot 24 uur van te voren (gerekend op werkdagen) is geen probleem.

·         Bij annuleren binnen de 24 uur worden € 175,- incl. BTW kosten in rekening gebracht.

·         Bij het niet doorgaan van een keuring op de dag van de afspraak betaald u 100%, bij een nieuwe opdracht krijgt u € 100,00 korting.

·         Maximaal één huisnummer, 1 woning.

·         Kruipruimte en daken worden geïnspecteerd conform onze onderstaande voorwaarden, en indien de inspecteur ter plaatse geen belemmeringen aantreft en natuurlijk de situatie als veilig en verantwoordelijk beoordeeld.

·         Verder zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

·         Overige bepalingen

·         Meerprijs voor inspectie op Waddeneilanden € 150,-